“Het heeft ons team echt naar een hoger niveau gebracht”

Quooker

Innovatie die kookt: Quooker’s succes met STYLE CNC Machines

“Toen we negen jaar geleden van start gingen met een CNC-machine, beseften we al snel dat het productieproces efficiënter kon. Om dat te bereiken, moesten we de traditionele, conventionele productiemethoden achter ons laten. De overstap naar CNC-machines leek aanvankelijk ambitieus, maar ongeveer zeven jaar geleden lieten de STYLE CNC-machines ons zien hoe dat moest. Deze samenwerking is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste pijlers van onze productie-efficiëntie.” 

De eerste stappen

Onze reis begon met de aanschaf van de STYLE MC 750, een machine die meteen indruk op ons maakte door zijn eenvoud en precisie. “De besturing is zo gebruiksvriendelijk dat de overgang van conventionele machines naar CNC moeiteloos verliep,” vertelt Edwin. De resultaten spraken voor zich. De precisie van het frezen en draaien die de machine bood, overtrof onze verwachtingen en legde de basis voor verdere investeringen in CNC-technologie.

In de loop der jaren hebben we ons machinepark uitgebreid met de SB 300 en binnenkort zelfs de krachtige MC 1000. Deze machines hebben bewezen niet alleen robuust en betrouwbaar te zijn, maar zijn ook perfect afgestemd op onze eisen, waardoor we een nieuwe standaard kunnen zetten op het gebied van efficiëntie en precisie.

“Voorheen deden we bijna alles conventioneel, voor de productie van enkelstuks leek het sneller. Maar nu kunnen we ons niets anders meer voorstellen dan CNC-machines te gebruiken. De snelheid en nauwkeurigheid zijn ongeëvenaard.”

STYLE heeft ervoor gezorgd dat de overgang van conventionele machines naar CNC-technologie geen barrière vormde voor ons personeel. Dankzij de intuïtieve besturing en duidelijke interface van de STYLE-machines konden zelfs medewerkers zonder CNC-ervaring snel hun weg vinden. “Het heeft ons team echt naar een hoger niveau gebracht.”

Flexibiliteit en toekomstgerichte samenwerking

“Hoewel de machines van STYLE al veel mogelijkheden bieden, zijn we nog steeds bezig met het verfijnen van onze processen. We werken samen met STYLE om nieuwe functies toe te voegen, zoals de integratie van boor- en freesprogramma’s in onze draaiprocessen. Dit is een voorbeeld van hoe flexibel en klantgericht STYLE CNC Machine te werk gaat.”

“Het feit dat STYLE actief met ons meedenkt en helpt bij het ontwikkelen van op maat gemaakte oplossingen voor onze specifieke behoeften, benadrukt hun expertise in de branche,” vertelt Edwin van Quooker. “Het zijn geen standaardoplossingen; ze gaan verder dan dat en kijken hoe ze onze processen echt kunnen verbeteren.”

De technologische mogelijkheden van ons bedrijf worden met de aanschaf van de MC 1000 aanzienlijk vergroot. De machine is uitgerust met een 4e as, wat ons in staat stelt om meer complexe producten te bewerken. Daarnaast zorgt de grotere tafel voor een hogere productiviteit doordat we meerdere werkstukken tegelijkertijd kunnen bewerken. Dit leidt tot nieuwe mogelijkheden in zowel ontwerp als productie en gaat onze workflow verder verbeteren.

Quooker

Betrouwbare partner

Wij hebben ervaren dat STYLE CNC Machines een echte partner is in onze groei. Of het nu gaat om de implementatie van nieuwe machines of het verstrekken van essentiële trainingen, de ondersteuning van STYLE is altijd van hoog niveau. “Michel Haaima van STYLE staat altijd voor ons klaar. Of het nu gaat om advies of ondersteuning bij de implementatie van nieuwe technologie, de samenwerking verloopt vlekkeloos.”

Met onze groei is ook de rol van CNC-machines essentieel geworden. “Onze werkplaats was verouderd, zowel qua machines als qua processen. Maar dankzij de stappen die we met STYLE zetten, zijn we nu klaar voor de toekomst.”

De vooruitzichten bij ons zijn rooskleurig, met een groeiend vertrouwen in onze CNC-technologie. De nieuwe MC 1000 gaat een belangrijke rol spelen in onze plannen voor verdere automatisering en productieverbetering. “De CNC-machines zijn niet alleen belangrijk, ze zijn essentieel voor ons succes en groei.”

Advies

Voor andere bedrijven die overwegen de stap naar CNC-technologie te zetten, hebben wij een duidelijk advies: “Neem de tijd om alle opties te overwegen. Het aanbod is groot, maar de ondersteuning en expertise van STYLE maken echt het verschil.” STYLE denkt namelijk verder dan standaardoplossingen en helpt om productieprocessen volledig te optimaliseren.

Afsluitend

De samenwerking tussen ons en STYLE CNC Machines kan in één woord worden samengevat: uitmuntend. De combinatie van innovatieve technologie, klantgerichte ondersteuning en continue groei heeft ervoor gezorgd dat wij onze productieprocessen konden transformeren en klaar zijn voor de toekomst. STYLE CNC Machines is een partner waarop wij en andere bedrijven kunnen rekenen voor betrouwbaarheid, flexibiliteit en vooruitstrevende technologie.