“Wij hebben verschillende collega’s die werken met de STYLE BT 1500+”

Matecs Equipment 93

Matecs koopt CNC-freesbank BT 1500+ en breidt machinepark uit

Matecs is al meer dan 50 jaar een ijzersterke partner op het gebied van totaaloplossingen in metaal. Van klein tot groot, van rechttoe rechtaan tot zeer complexe werken. Machinale bewerkingen, complete producten, engineering of revisie: in haar vakgebied is Matecs een echte totaalleverancier. Het team bestaat uit ruim 30 vakmensen en het bedrijf is gevestigd in Roosendaal en beschikt over het ISO 9001 en ISO 3834-2 certificaat.

CNC-machines
Matecs is als grootverspaner aangesloten bij de DHMA en het machinepark van het bedrijf bestaat uit verschillende conventionele en CNC-gestuurde bewerkingscentra voor draaien, boren, kotteren en frezen, of combinaties daarvan. In oktober vorig jaar werd dit machinepark uitgebreid met  een nieuw aangekochte CNC-freesbank, de Style BT 1500+. Deze wat kleinere freesbank is wellicht een vreemde eend in de bijt voor het bedrijf, maar de freesbank is volgens de gebruikers stabiel en relatief simpel in gebruik. Verschillende collega’s hebben hem leren gebruiken en hij blijkt een mooie aanvulling op het huidige machinepark.

Matecs Equipment 93

De machine is voor Matecs vooral praktisch, omdat zij daardoor nog sneller kunnen schakelen: kleine onderdelen, zowel enkelstuks als kleine series kunnen zij nu zelf frezen. De machine is de jongste van de organisatie en daarom een echte benjamin, de vaste bediener daarentegen is met een dienstverband van haast 38 jaar een “oude rot in het vak”. Deze collega heeft na een relatief korte training de machine goed onder de knie gekregen en is blij en trotst ermee te mogen werken.

Constant verbeteren
Matecs zoekt altijd naar optimalisatie van hun producten en processen. Een goed werkende machine, relatief eenvoudig in gebruik, geleverd door een partner die snel kan schakelen en ook de training goed verzorgd heeft is een waardevolle aanwinst. De communicatielijnen met Style zijn kort, hun ondersteuning is goed en de training heeft zijn vruchten afgeworpen.